Een betaalbare projectauto voor een lange bestuurder! Wat moet ik kopen?

Caleb gaat zijn Z3-projectauto verkopen omdat hij met zijn lengte van 6’8″ niet veilig in de auto past. Samen met zijn verloofde heeft hij een budget van $12.000 voor een snelle auto met een handmatige transmissie die geschikt is voor een langere bestuurder. Welke auto moeten ze kopen?

Dit is het scenario. Hallo daar! Mijn naam is Caleb en mijn huidige projectauto is een 1997 BMW Z3 Roadster. Mijn verloofde stond me toe om deze Z3 te kopen onder één voorwaarde: dat ik de zitpositie zou aanpassen zodat mijn hele hoofd veilig binnen het veiligheidsgebied van de auto valt. Dit is een uitdaging omdat mijn hoofd, met mijn lengte van 6’8″, ongeveer 4 inch boven de bovenkant van de voorruit van de Z3 uitsteekt, zelfs wanneer de stoel helemaal naar beneden is geschoven. Grappen terzijde over het kopen van een cabriolet voor onbeperkte hoofdruimte, ik heb nog geen oplossing gevonden en daarom ga ik de Z3 verkopen. Mijn verloofde en ik willen graag een leuke, snelle auto vinden met een handmatige transmissie waar ik in pas en die een geweldige instap-projectauto voor ons zou zijn om in het weekend mee te rijden. We rijden allebei vrij praktische auto’s (Subaru Crosstrek en Ford Maverick), dus we willen dat onze projectauto iets excentrieker en minder praktisch is. Het budget is ergens tussen de $5.000 en $12.000.

Expert 1: Tom McParland – Mini aan de buitenkant, groot aan de binnenkant

Dit is zeker een uitdaging, aangezien de meeste kleine, snelle auto’s niet zijn ontworpen voor mensen met een langere lichaamsbouw. Hoewel ik zelf een gemiddelde lengte heb, heb ik wel wat persoonlijke ervaring die je misschien in de juiste richting kan wijzen. Ik heb ooit een 2004 Mini Cooper S gehad en vond het interieur ruimer dan verwacht. Toen de auto voor de verplichte keuring moest worden gebracht, nam ik hem mee naar het station waar ze de basisveiligheidskenmerken en emissietesten uitvoerden. De medewerker die was aangewezen om de auto door het testgebied te rijden was een grote man, ik weet zijn exacte maten niet, maar hij was ruim 6 voet lang. Ik parkeerde de auto, stapte uit en liet de deur open staan. De man keek naar de auto, keek naar mij, keek weer naar de auto en zei: “Meneer, ik weet niet of ik hierin pas.” Ik verstelde de stoel naar de laagste stand en deze grote man ging zitten, met nog een paar centimeter ruimte boven zijn hoofd, hij keek rond en zei: “Nou, dat is me wat.” Er is een heel internetforum gewijd aan lange mensen die Mini Coopers rijden.

De Cooper voldoet duidelijk aan je wensen voor klein, leuk en snel. Hij is ook zeker excentriek genoeg om anders te zijn. Minis staan ​​niet bekend als de meest betrouwbare auto’s, maar je zei dat dit een projectauto zou worden en er is een redelijke aftermarket-support. Je zult zeker een S-model willen voor extra vermogen en het vinden van fatsoenlijke exemplaren onder de twaalfduizend dollar zou niet al te moeilijk moeten zijn. Hier is een uit 2006 met slechts 40.000 mijl in New Jersey voor tienduizend dollar. Er is wel een klein ongeluk in de geschiedenis van de auto geweest, maar dat is meestal iets cosmetisch.

Expert 2: Steve DaSilva – Oké, wacht, luister even

Caleb, geef me even een moment. Ik begrijp dat je hele punt hier is “rekening houden met je lengte” en dat je specifiek zei dat je geen laaghangende coupés wilt. Ik begrijp ook dat ik een laagliggende, compacte coupé suggereer. Maar hier is het ding: ik denk dat een Toyobaru perfect bij je past. Ondanks zijn lage, gestroomlijnde uiterlijk is de Scion FR-S/Toyota 86/Toyota GR86/Subaru BRZ eigenlijk ontworpen om ruimte te bieden aan lange bestuurders. Ik, met een lengte van zes voet, kon een helm dragen in mijn auto met voldoende ruimte over. Op forumthreads zijn er veel bestuurders van meer dan zes voet, zelfs tot 6’7″, die geweldig in hun hachirokus passen – allemaal dankzij de kleine, maar merkbare bollingen in het dak boven de voorstoelen. Het kan een beetje lastig zijn om een ​​schone Toyobaru binnen je budget te vinden, maar er zijn opties. Hier is er een met een nieuwe motor in Maryland, of je kunt proberen om de prijs van deze in Pennsylvania met tweeduizend dollar te verlagen. Je zult waarschijnlijk goed passen in een standaardauto, maar er is altijd de mogelijkheid om racestoelen te installeren voor extra ruimte. Bride heeft geweldige opties voor dit platform, waardoor je alle ruimte hebt die je nodig hebt. En dat is natuurlijk het beste van een projectauto. Je wilt iets dat niet alleen leuk is om in te rijden, maar dat ook kan worden aangepast en gemodificeerd. Dat betekent dat je iets nodig hebt met een grote aftermarket-support, en de Toyobaru-tweeling (of is het een vierling?) heeft dat in overvloed. Zie je op de FT86Club-forums.

Expert 3: Collin Woodard – Risicovolle keuze

Helaas Caleb, zoals je waarschijnlijk al hebt ontdekt, is het niet makkelijk om een ​​snelle, leuke auto met een handmatige transmissie te vinden binnen een budget van $12.000. Als je wat meer kunt uitgeven, kun je altijd kiezen voor een Dodge Challenger R/T uit 2014. Het is immers de koning van coupés voor lange bestuurders en wordt geleverd met zowel een handmatige transmissie als een V8. Zelfs als je je budget zou kunnen oprekken tot $16.000, weet ik niet of je het “snel” zou noemen. Wel leuk op zijn eigen manier, maar niet echt snel.

Het is waarschijnlijk ook niet de beste kandidaat voor een projectauto. Voor een Dodge van 10 jaar oud met 127.000 mijl op de teller, verkeert deze verrassend genoeg in goede staat. Dus laten we de gok wagen. Laten we een paar risico’s nemen. Mijn suggestie kan een verschrikkelijk idee blijken te zijn, maar het kan ook geen slecht idee zijn. Je zult het pas weten als je je nieuwe auto mee naar huis neemt en begint te kijken. Mijn eigenlijke aanbeveling is een Nissan 370Z. Deze hebben veel meer hoofd- en beenruimte dan je zou verwachten, dus er is een goede kans dat je er daadwerkelijk in past. En deze specifieke 370Z valt net binnen je budget van $12.000. Oh, en hij heeft ook een salvagetitel. Normaal gesproken zou dat een reden zijn om de andere kant op te rennen, maar je wilt een projectauto, toch? Ik weet niet welke problemen er onder de motorkap schuilen, maar daar kun je in je project aan werken. Het zal leuk zijn!

Source link

+ There are no comments

Add yours