Ik nam Elon Musk’s Las Vegas Loop en het is net zo dom als ik had verwacht

Dit jaar bezocht ik Las Vegas voor SEMA. Na twee uur had ik even een pauze nodig, dus besloot ik de veelbesproken en gehypte Tesla Loop te gaan bekijken. Het was teleurstellend.

Gebouwd voor het niet zo nette bedrag van $52,5 miljoen door Musk’s The Boring Company, is de Las Vegas Convention Center Loop, of LVCC Loop, een stelsel van tunnels dat voornamelijk Las Vegas International Airport en Downtown Las Vegas verbindt met het Las Vegas Convention Center. In totaal zijn er 19 mijlen aan tunnels.

Je betreedt de loop via kleine stations die eruitzien als moderne metrostations; een station dat je ergens in L.A. zou zien. Een roltrap brengt je naar een opstelling die opnieuw bekend voorkomt bij iedereen die een ondergrondse trein heeft genomen: tunnels die in verschillende richtingen gaan met rijstroken die eruit komen en rijen voor passagiers.

Ik maakte mijn weg naar de rij die, volgens een groot scherm, me naar het westelijke station zou brengen, dat net aan de andere kant van het congrescentrum lag. Roepende medewerkers leiden je naar waar je heen moet. De rit naar het West Station zou ongeveer twee minuten moeten duren. Mij werd verteld dat het normaal gesproken een wandeling van 25 minuten zou zijn.

De rit was snel. Meerkleurige LED-strips lopen over de lengte van de tunnel, wat volgens mij minder te maken heeft met verlichting en meer met het creƫren van een coole look. Net zo snel als ik erin sprong, was het voorbij en was ik aan de andere kant van het congrescentrum.

Ik stapte uit met het gevoel dat ik net een van de domste en meest zinloze transportervaringen van mijn leven had gehad om verschillende redenen. Het meest opvallende probleem is de kosten. De bijna $53 miljoen die dit de overheid heeft gekost, had in de daadwerkelijke transportinfrastructuur kunnen worden gestoken.

Ten tweede, iedereen die een mobiliteitshulpmiddel moet gebruiken, maar niet mobiel genoeg is om het in de kofferbak van een Model Y te stouwen, heeft pech. Er lijken geen soort accommodaties voor gehandicapten te zijn, wat erg vreemd is.

Ten derde, het idee om verkeerscongestie op te lossen door gewoon auto’s in eenrichtingsverkeer ondergrondse tunnels te verplaatsen, is ronduit dom. Het is gewoon een heel halfslachtige benadering van vervoer die laat zien dat Musk echt niet het genie is dat velen hem maken. Aan het eind van de dag is het allemaal gewoon een ondergrondse tolweg waar iemand anders rijdt.

Source link

+ There are no comments

Add yours